Manavgat İmplant



İmplantlar çekilmiş olan dişlerin yerine, kök yuvasına yani kemiğe yerleştirilen ve genellikle titanyumdan yapılmış, çok özel yapım tekniklerine sahip olan yapay köklerdir.

İmplantlar organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden yapılmış, ve yıllardır yoğun araştırmalara tabi tutulmuştur. İmplantlar çoğunlukla titanyum denilen biyolojik uyumlu maddelerden yapılmaktadır. Titanyum canlı bir madde olmadığı için, kalp ve böbrek transplantasyonlarında olduğu gibi bir antijen – antikor reaksiyonu oluşturmaz.. Bu nedenle bir “doku reddinden” söz edilemez.

İmplant yapımı için gençlerin kemik gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. 16 yaş sonrası kemik gelişiminin yaklaşık olarak tamamlandığı kabul edilir ve bu yaştan sonra implant yapılmasını mümkün kılar. Erişkinler için üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana uygulanabilir. Yaşlı insanlar daha çok diş kaybettiklerinden ve çene kemiklerinde erimeler(rezorbsiyon) olduğu için ve kullandıkları protezlerin stabilizasyon(oynama,hareketlilik) problemlerinden dolayı, implant desteğine daha çok gereksinim duyarlar . Böylece daha performanslı, stabil ve de daha estetik protezlere sahip olduklarından, daha mutlu bir yaşam sürmekteler.

Diş implantları kemik kaybını önlerler. Normalde bir dişiniz çekildiğinde çekilen bölgedeki kemik dokularında erime olur. Bu istemediğimiz bir fizyolojik erimedir. Şayet diş çekildikten hemen sonra o bölgeye implant uygulanırsa bu kemik kaybı oluşmaz. Böylece o bölgede kemik kaybı olmadığı için dişeti çekilmesi de görülmez ve estetik olarak çok daha mükemmel sonuçlar oluşur.

Çekim bölgesindeki kemiğin miktarını koruyan implanttan başka daha iyi bir seçenek yoktur!

İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?

– Daha iyi estetik görünüm
– Daha iyi çiğneyebilme
– Özgüvenin geri kazanılması ile daha mutlu bir sosyal hayat
Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme

İmplantlar size en doğal görüntüde dişler kazandırır. Çiğneme sırasında kendi doğal dişiniz izlenimini verir. Asla doğal dişin tam yerini tutabildiğini söylemek mümkün değildir. Ancak ona en yakın tedavi şeklidir!

Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, fonksiyonel alternatif tedavi şeklidir.

İmplant tedavileri iki aşamadan oluşur. Cerrahi aşaması ve üst yapı aşaması. İmplantlar cerrahi ile yerleştirildikten sonra ortalama 1,5-2 ay beklenir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir.

Bu süre geçtikten sonra ikinci aşama olan üst yapım aşaması ise ortalama bir haftada tamamlanır.

Bazı uygun koşulların sağlanabildiği durumlarda, Immediat Implantasyon(derhal, hiç beklemeden) yapılabilmektedir. Örneğin kırılan(özellikle kemik seviyesinin altından) dişlerin yerine, çekimi takiben hemen implant yerleştirilmesi mümkündür( immediat implantasyon). Hatta diş eksikliğinin yarattığı kötü estetiği de kapatacak geçici diş(immediat temporary loading-geçici yükleme), gerekirse ve uygunsa kalıcı diş de yapılabilir (immediat permenant loading – kalıcı yükleme).

Dental Implant diş implantı